Küba Turu

Küba Turu

1. GÜN: İstanbul - Havana (13 saat 10dk)

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali THY kontları önünde saat 23:00’da buluşma. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından TK 183 sefer sayılı uçakla 01.40’ta (18 Ekim Perşembe) Havana’ya uçuş. 13 saat 10 dk uçuş sonrası yerel saatle sabah 07.50’de Jose Marti Havalimanı Havana’ya varış. Gümrük ve pasaport işlemlerinin ardından (takribi 1 saat) yerel rehberiniz ile buluşma ve kent merkezine doğru yola çıkış. Yol yorgunu olan misafirlerimizi hemen gezdirmek yerine önce güzel bir Küba kahvesi ve kahvaltı ile güne hazırlıyoruz. Dinlenen misafirlerimizle Havana’nın nispeten daha modern kısmı olan Miramar bölgesini, meşhur Devrim Meydanı, Beyaz Saray’ın Havana’daki ikizi Capitol Binası göreceklerimiz arasında. Öğle yemeğimizi aldıktan sonra ünlü sanatçı Jose Fuster’in seramik ve fayanslarla kapladığı mahelleyi gezeceğiz. Sonrasında otelimize gidiyoruz. Dinlenmek için serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama: Melia Habana Pansiyon: K-ÖY-AY

2. GÜN: Havana Eski Kent

Küba’nın simgelerinden klasik arabalarla Havana turumuza başlıyoruz. Gezimiz esnasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Havana Eski Kenti, Colomb Mezarlığı, kenti kuşbakışı olarak izleyebileceğiniz Morro Kalesi’ni gezeceğiz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıp, Eski Havana’da keyifli bir yürüyüş turundan sonra, San Jose Pazarın’da ülkeye özgü bir çok el işi, hatıra eşya alabileceğiniz serbest zamanımız olacak. Küba’nın simgelerinden olan “Coco Taxi”leri kullanarak otelimize döneceğiz. Akşam yemeğimiz ve konaklama otelimizde.

Konaklama: Melia Habana Pansiyon: K-ÖY-AY

3. GÜN: Havana - Pınar Del Rio - Vinales Vadisi

Kahvaltının ardından Pinar del Rio’ya hareket ediyoruz. Burada dünyaca ünlü Küba purolarının resmi olarak üretildiği fabrikayı gezecek ve üretimin her aşamasını göreceğiz. Gezi sonunda misafirlerimiz buradan puro alabilirler. Daha sonra UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan ve dünyaca ünlü Küba purolarının tütünlerinin yetiştiği Vinales Vadisi’ne hareket ediyoruz. Vadinin ortasında bulunan Palanque Restoran’da öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemeğin ardından tütün tarlalarını, yerel puro çiftliklerini ziyaret ediyoruz. Günün sonunda Vinales Vadisi’nin tamamına hakim bir manzaraya sahip tepede içeceklerimizi yudumladıktan sonra Havana'ya doğru yola çıkıyoruz. Akşam ise, Buena Vista Social Club gecesine katılacak Kübalı sanatçıların canlı ritmleri ve salsa dansları eşliğinde, unutulmaz gece yaşayacağız ve akşam yemeğimizi de burada alıyoruz. Günü tamamladıktan sonra otelimize transfer. Konaklama otelimizde.

Konaklama: Melia Habana Pansiyon: K-ÖY-AY

4. GÜN: Havana - Trinidad - Cayo Santa Marina

Kahvaltının ardından otelimizden ayrılıyor ve ardından Küba’da kolonyal mimarinin en iyi korunduğu kent olan Trinidad şehir turumuz için yola çıkıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ingenios Vadisi ve Trinidad şehri gezisi esnasında Romantik Müzesi ve aynı adla anılan; yerel içecekler, limon, bal ve su ile yapılan içkisi ile meşhur La Canchanchara Bar’ı göreceğiz. La Canchanchara’nın tadına baktıktan sonra otobüsümüz ile Cayo Santa Maria'ya hareket ediyoruz. Öğle yemeğimiz geziler sırasında yerel restoranda. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama: Cayo Santa Maria Pansiyon: K-ÖY-AY

5. GÜN: Cayo Santa Marina - Havana

Kahvaltının ardından Santa Clara gezimiz için yola çıkıyoruz. Yolculuğumuz sırasında yol üzerinde Remedios Kasabası’nı gezeceğiz. Buradaki gezimiz sırasında kasabanın ana kilisesi olarak da bilinen ve yüzyıllar boyunca korsanları ve sömürgecileri bölgeye çektiği için geçmişte beyaz boya ile kapatılmaya çalışılan fakat sonra restore edilerek ortaya çıkartılan 13 altın kemere ev sahipliği yapan Iglesia San Juan Bautista de Remedios’u göreceğiz. Sonrasında ise Santa Clara yolculuğumuz devam edecek. Varışa istinaden gerçekleştireceğimiz Küba Devrimi esnasında en çetin savaşlara sahne olan Santa Clara gezimiz esnasında Che Guevara’nın 37 arkadaşı ile birlikte ebedi istirahatinde bulunduğu Anıt Mezarı ve Zırhlı Tren göreceklerimiz arasında. Öğle yemeğimizi yerel restoranda aldıktan sonra, Havana'ya hareket ediyoruz. Otelimize varış ve odalarımıza yerleşme. Akşam Küba’nın en ünlü caberelerin olduğu Havana Cafe’de gala yemeği.

Konaklama: Melia Habana Pansiyon: K-ÖY-AY

6. GÜN: Havana - İstanbul (16 saat 40 dk)

Sabah kahvaltısı sonrası havalimanına transfer. TK 183 sefer sayılı uçakla saat 09.20’de İstanbul’a uçuş. 16 saat 40 dk yolculuk sonrası Türkiye saati ile 09.00’da İstanbul atatürk Havalimanı’na varış.

 

Bilgi Panasu

Havana,Trinidad Hakkında

Kaşif Kristof Kolomb, Küba için “insan gözünün görebileceği en güzel yer” demiş. Dünya üzerinde böyle güçlü bir tanımı hak edecek çok yer var kuşkusuz ama Küba’nın farkı başka hiçbir yere benzemeyen halinde, özgürlüğünde ve sıcakkanlılığında... Ve ülke büyük bir değişimin şafağında. Amerikan fast-food zincirlerinin ve dünyayı saran aynılığın zincirine eklenen halka olmadan görmek gerek.

110 bin kilometrekarelik yüzölçüme sahip Küba, fotoğraf çekmeyi sevenler için hazine gibi bir coğrafya. Her köşede dondurup saklamak isteyeceğiniz bir sürpriz var. Başta Avrupa’dan gelen göçmenlerin, ardından köleliğin kaldırıldığı 1886’ya kadar Afrika’dan getirilen zencilerin Kızılderililerle karışması ile etnik bir mozaik ortaya çıkmış. Sokaklar renk cümbüşü, Fellini filmlerinden fırlayıp soluğu bu ülkede almış insanlar var dört bir yanda.

Başkent Havana, ulaşım araçlarının çeşitliliği ile şaşırtarak karşılıyor sizi. Bir yanda at arabaları, hörgüçlü olduklarından “camelio” yani deve dedikleri eski tırlardan bozma otobüsler, bisikletinin ya da motosikletinin arkasında yolcu taşıyanlar... Diğer yanda yıllardır süren Amerikan ambargosunun getirdiği “elindekini korumak zorunda olma” alışkanlığından kalan 1940 – 1950 model Amerikan arabaları; hem de rengarenk!

Yapacağınız en keyifli şey, eski Havana’nın sokaklarında kaybolup kolonyal dönemin en güzel örneklerinden olan şehri doyasıyla keşfetmek. 1777’de bitirilen ve Aziz Cristobal’e yani Kolomb’a adanan katedral Amerika kıtasındaki en güzel dini binalardan biri. Yan sokakta da 1954’te aldığı Nobel ödülünü Küba’ya adayan Ernest Hemingway’in meşhur ettiği Bodeguita del Medio isimli restoran var. Washington’daki Capitol’un bir kopyası olan eski parlamento binası da görülmesi gerekenler arasında.

Galeri

Benzer Seruvenler