Portekiz Lezzet Turu

Portekiz Lezzet Turu

Yedi Tepe üzerine Kurulu Portekiz

Duygulu Fado müzikleri ve dillere destan şarapların kenti Porto eşsiz bir kent. “Güneşin dokunduğu vadi” anlamına gelen “Douro Valley” şiir gibi güzelliği ve otantik atmosferi ile Avrupa’daki bozulmamış nadir şarap bölgelerinden birisi.

Keşif Çağı’nda dünyanın değişik bölgelerindeki medeniyetlerin etkisiyle kendine özgü bir kültür geliştirmiş, denizcilikteki başarısı ile imkansız görünen uzakları Avrupa'ya tanıtmış, sınırlarını Filipinler’den Brezilya'ya kadar genişletmiş ama bir o kadar da özünü koruyabilmiş bir ülke Portekiz...

 

Tur Programı

1. GÜN: İstanbul - Porto

Sabah THY ile ile Porto’ya uçuş. Havalimanında aracınızın teslimi. UNESCO Dünya Miras listesinde bulunan ünlü Porto şaraplarının üretildiği Douro Vadisi’ne hareket. Konaklamanız muhteşem Six senses Hotel’inde.

2. GÜN: Douro Vadisi

Sabah kahvaltısı sonrası Avrupa’daki bozulmamış nadir şarap bölgelerinden birisi. Bu bölgede, önemli bir şarap üreticisinde şarap tadımı ve bağlarda alınacak piknik şeklinde bir öğle yemeği. Ardından, vadi boyunca teraslanmış bağların eteğinde kıvrıla kıvrıla uzanan nehir boyunca unutulmaz bir tekne yolculuğuna çıkacaksınız.

3. GÜN: Douro Vadisi - Porto

Kahvaltıdan sonra Porto’ya hereket. Otele yerleşme. Öğleden sonra Porta şehir turu. Bulhao Market, Universite, Clerigos Kulesi, Bento tren istasyonu ve Porto borsa binasında son bulacak (yapılar dışarıdan gezilecek). Akşam yemeği Michelin yıldızlı ünlü şef Chef Rui Paula’nın restoranı DOP’da akşam yemeği.

4. GÜN: Porto

Şarapları ile ünlü Taylor’s Fladgate Şaraphanesini ziyaret ve şarap testi. Douro nehrinde dilerseniz tekne turu. Akşam Decastro Gaia Restaurant’ta 360 derece manzara eşliğinde akşam yemeği.

“Dünyaca ünlü Porto Şarabı tadımı.”

5. GÜN: Porto

Sabah kahvaltısı sonrası dilerseniz Atlantik kıyısında bulunan Foz do Douro şehrini ziyaret edebilirsiniz. Havalimanına transfer ve Istanbul’a uçuş.

Bilgi Panasu

Galeri

Benzer Seruvenler