Ukrayna Turları: Lviv

Ukrayna Turları: Lviv

1. GÜN: İstanbul - Lviv 

Yeni Havalimanı dış hatlar terminalinde Serüven Tur görevlisi ile saat 06.00’da buluşma. Türk Hava Yollarının TK441 sefer sayılı uçuşu ile saat 08.10’ da Lviv e uçuş. İki saatlik bir uçuşun ardından yerel saat ile 09.10’ da Lviv e varış. Pasaport ve gümrük işlemlerinden sonra bizleri bekleyen özel rehberimiz ve özel otobüsümüz ile Lviv’e hareket.

Lviv şehir gezimizde Katolik Ortodoks ve Ermeni kiliseleri, Ukrayna’nın en güzel opera binalarından olan Lviv opera ve bale binasını, Ermeni mahallesi ve Yahudilerin 2. Dünya Savaşından sonra yıkılan MaloŞamon Sinagogu ve Yahudi yerleşim yerleri, 16.yüzyıldan kalma Eczane müzesi ve pazar meydanı, Lviv çikolatalarının yapıldığı üretim binası, Dünyaca ünlü Lviv kahveleri ve mahsenleri, Mazoşizmin doğum evi olan Leonardo Mazo’nun evi ile beraber şehri 360 dereceden görebilen tarihi saat kulesi görülecek yerler arasındadır. Öğle yemeği. Otele varış ve dinlenme.  

“Daha önce şehrin içinde parklar gördüm ama parkın içinde şehri ilk kez görüyorum.”Fransız siyasetçi Charles de Gaulle

2. Gün: Lviv 

Kahvaltı sonrası müzeler turu. mızraklarından , kılıçlarından , tarihi askeri kıyafetlerinin sergilendiği Arsenal Silah Müzesi gezisi. Rynok meydanı dediğimiz ve şehrin kalbinin attığı meydanda vakit geçirdikten sonra Lviv’in lokal pazarı olan ve el yapımı hediyelik eşyalarının satıldığı pazar gezisi. Tur sonrasında serbest zaman. Geceleme Otelimizde.

3. GÜN: Lviv

Ukrayna ve Polonya tarihin önde gelen isimlerinin defnedildiği adeta bir açık hava müzesi olan Lychakivska Mezarligi gezizi. Öğleden sonra Lviv lokal birasının üretildiği bira fabrikası turu. Biralarınızı yudumlarken Avrupa'nın sayılı Jazz gruplarından biri olan Pravda Jazz grubumuzdan müzik ziyafeti. Serbest zaman. Akşam Gala yemeğimiz için otelden hareket. Stargorod Restorant’ta müzikli Gala Yemeği. Otelde dinlenme.

4. GÜN: Lviv - İstanbul 

Sabah kahvaltısı sonrası serbest zaman. Odaların boşaltılması ve havalimanına transfer. TK 444 sefer sayılı uçuşu ile saat 21.20’de Lviv İstanbul uçuşu.Yerel saat ile 00.30’da Atatürk Havalimanına iniş. Turumuzun sonu.

Bilgi Panasu

Galeri

Benzer Seruvenler