Meksika- Guatemala-Panama Gezisi

Meksika- Guatemala-Panama Gezisi

pastedGraphic.pngpastedGraphic_1.png



1. GÜN: Istanbul – Chicago -  Mexico City

09:00’da Atatürk Havalimanı THY kontuarında rehberiniz Sayat Turbaik ile buluşma. 14:00’de TK 005 ile Chicago uçuşu. 17:35’de varış. United Airlines UA 1547 ile 19:03’de Mexico City uçuşu. 23:20’de Mexico City'e varış. Havaalanında karşılama ve otele transfer. Tarihi merkezdeki Hotel Zocalo standart odalarda oda kahvaltı konaklama.

www.centralhoteles.com/en/zocalo-central-home

 

pastedGraphic_2.png pastedGraphic_3.png


2. GÜN: Mexico City (kahvaltı)

Kahvaltıdan sonra Mexico City şehir turu. UNESCO kültür mirası olan şehrin tarihi merkezi Centro Historico’da, Zocalo Meydanı, Tarihi Ulusal Saray, Amerika kıtasının en büyük ve eski katedrali olan Metropolitan Katedrali, Plaza of Three Cultures, Virgin of Guadalupe gezilerinden sonra şehre 50km. uzaklıktaki, Meksika’nın en büyük antik kenti Teotihuacan'a hareket. Meşhur Güneş ve Ay Piramitleri gezileri. Öğleden sonra geleneksel kıyafetleri ve enstrümanları ile mariachi gruplarının çaldığı Plaza Garibaldi’de vakit geçirdikten sonra otele transfer. Akşam serbest zaman. Hotel Zocalo’da oda kahvaltı konaklama.

pastedGraphic_4.png pastedGraphic_5.png pastedGraphic_6.png

 

3. GÜN: Mexico City – Coyoacan - Cancun (kahvaltı)

Kahvaltıdan sonra Mexico City’nin Kolenyel köyü Coyoacan’a gidiş. Ana caddelerinde yürüyüş. Kolenyel binaları, Cafeleri ve Bohem yaşama tanıklık ettikten son dünyaca ünlü ressam Frida Kahlo’nun doğduğu evi ziyaret edeceğiz. Meksika’nın en gözalıcı müzelerinden birisi olan Antropoloji Müzesi gezisi. Öğleden sonra Havaalanına transfer. INTERJET ile saat 16:50’de Cancun’a uçuş. 18:55'de varış. Havaalanında karşılama ve Turkuaz renkli suları ile meşhur Cancun’a hareket. Hotel Krystal Cancun  konaklama. www.krystalcancun.com

 

4. GÜN: Cancun

Sabah kahvaltısı sonrası serbest zaman. Dilediğiniz gibi denizin tadını çıkartabilirsiniz. Hotel Krystal Cancun konaklama. www.krystalcancun.com   

pastedGraphic_7.png pastedGraphic_8.png

 

5. GÜN: - Chichen Itza - Merida (Kahvaltı - Öğle Yemeği)

Kahvaltı sonrası Merida’ya doğru yola çıkış. Yaklaşık 2,5 saat sürecek yolculuk sonrası Dünya’nın 7 yeni harikasından birisi olan Mayaların yerleşim yeri olan Chichen Itza’nın gezilmesi. Öğle yemeğiniz yerel restoranda. Yucatan bölgesinin kolanyel dönemini sergileyen Merida’ya varış. San Ildefonso Katedrali, Maya tapınak kalıntıları, Casa Montejo… Hotel La Maision de Fray Diego’da konaklama.

www.lamisiondefraydiego.com/el-hotel

 

6. GÜN: Merida – Villaermosa - Palenque (kahvaltı)

Kahvaltıdan sonra havalimanına transfer. MAYAIR Havayolları ile saat 09.30’da Villahermosa’ya uçuş. Saat 10.45’de varış. Palenque'ye hareket. Tropik orman içindeki muhteşem Maya antik kenti Palenque gezisi. 7. yüzyılda en parlak dönemini yaşamış, Maya mimarisinin en güzel örneklerinin bulunduğu, UNESCO  dünya mirasları listesinde yer alan Palenque, Meksika’nın en önemli kültürel ve tarihi yerlerinden biridir. Maya kültürünün en etkileyici kentlerinden biri olan, muhteşem yapılar ve yontular içeren Palenque’nin keşfedilmiş kısmı kentin sadece %10’udur, keşfedilmemiş kısmı ormanla kaplıdır. Kral Pakal’ın lahit odası ve duvar kabartmalarının bulunduğu Yazıtlar Piramidi, Saray, Haç Tapınağı, Güneş Tapınağı gezileri. Konaklama Hotel Chan Kah Resort.

www.chan-kah.com.mx

7. GÜN: Palenque –Yaxchilan - Peten

Sabah erken hareketle Maya şehirlerinden birisi olan Yaxchilan antik şehrini ziyaret edeceğiz.   Corozal sınırından geçip Yağmur ormanlarından tekne ile Guatemala kısmında yer alan Peten’e hareket. Peten’e varış.  Konaklama Hotel Casona Del Lago. www.hotelesdepeten.com

8. GÜN: Peten - Tikal-Flores (kahvaltı- Lunch box)

Sabah kahvaltı sonrası Tikal arkeolojik alanı ziyareti. Klasik dönem Maya yerleşim yeri olan Tikal seslerin yeri anlamına gelmektedir. Tapınak ve Akropoli ziyaretlerini gerçekleştirdikten sonra otele dönüş dinlenme. Konaklama Hotel Casona Del Lago

 

9. GÜN:Flores - Guatemala City - Antigua (kahvaltı - Lunch box)

Sabah erken hareketler havalimanına transfer. 07.37’de Guatemala City’e uçuş. Şehir gezisi ardından Antigua’ya hareket. Otelinize transfer. Hotel Posada Don Rodrigo’da konaklama.

10. GÜN: Antigua - Guatemala City - Panama City (Kahvaltı - akşam yemeği)

Sabah kahvaltısı sonrası yarım gün Antigua ziyareti. Adını sömürge binaların güzelliği ve büyüklüğünden alan Antigua, Agua'nın volkanları, Fuego ve Acatenango tarafından korunmaktadır. 1979 yılında Antigua Guatemala, insanlığın kültürel mirası olarak Unesco tarafından kültürel miras ilan edildi. Ziyaretimize Cerro de la Cruz'dan başlayarak La Merced Kilisesi, Armas ve Katedrali’den başlayacağız. Ayrıca San Carlos de Borromeo Üniversitesi'ni (şimdi Sömürge Müzesi) ziyaret edeceğiz. Sonrası havalimanına hareket. Copa Airlines ile saat 15.57’de Panama City’e uçuş. 3 saat sürecek yolculuk sonrası saat 19.20’de varış ve otelinize transfer. Akşam Casco Viejo turu. Akşam yemeğiniz Dodo Restoranında. Konaklama Radisson Decapolis’te konaklama.

www.radisson.com/panama-city-hotel-pa-0833-0293/panpcit

 

11. GÜN: Panama Kanalı (kahvaltı - Öğle yemeği)

Bu gezi, tarihe atılmış bir adım yolculuğudur. Tur, 1855'te açılan ilk trans-kıtasal demiryolunda gemide başlıyor. Panama Kanalı'nın yoğun yağmur ormanlarının arasından Kolon Şehrine varış noktasına kadar seyahat edeceğiz. Oraya vardığımızda otobüsle Agua Clara Visitors'e transfer. Atlantik kıyısında, Colon Şehri'nin yakınında bulunan merkez, karışık duygular üreten iki senaryonun aksine nefes kesen panoramik manzaralar sunmaktadır. Bir tarafta kargo gemilerinin veya diğer gemilerin geçtiği ünlü Gatun Gölü'nü bulacaksınız, ancak farklı bir perspektiften Neo Panamax kilitlerinin manzarasına hayran kalacaksınız. Agua Clara'yı ziyaret ettikten sonra, Canal'ın Pasifik girişinde Miraflores Locks'a transfer. Oraya vardığınızda, ziyaretçiler merkez binasında bulunan Atlas Okyanus & Pasifik Restorantında Kilitler'e harika manzaralar eşliğinde öğle yemeğinin tadını çıkaracaksınız. Öğle yemeğinden sonra ziyaretçilere tur, dört katlı sergiler, video sunumları, kopyalar ve Canal'ın mekanik modelleri gösterilecek. Konuklar ayrıca dar bir kanaldan geçen büyük bir gemiyi görme fırsatı bulacak. Bu ziyaretten sonra otele transfer.

12. GÜN: Panama City - İstanbul

Erken kahvaltı sonrası Panama City Havaalanı'na transfer ve saat 12:40’da İstanbul’a uçuş. Ertesi gün 30 Nisan cumartesi sabah saat 09.00’da varış.

 

Bilgi Panasu

Galeri

Benzer Seruvenler