Kanada - Alaska Turu

Kanada - Alaska Turu

1. Gün: İSTANBUL – TORONTO

Türk Havayolları TK 17 sefer ile saat 14.15’te Toronto’ya uçuş (10 saat 45 dakika). Yerel saat ile 18.00’da varış. Karşılanma ve otele transfer. Otelde konaklama.

Konaklama: Hyatt Regency Calgary Yemek: -

2. Gün: CALGARY – BANNF

Toronto şehir gezisi ve Niagara Turu: Sabah kahvaltısından sonra otelden hareket ve Queens Park (eyalet parlamentosu ve parkı), Nathan Phillips Meydanı (eski ve yeni belediye sarayları), Fort York (şehrin kurulduğu noktadaki tarihi garnizon), Rogers Centre (üstü açılabilen ünlü stadyum), Chinatown (Çin Mahallesi), Yonge & Bloor Bölgesi (şehrin lüks alışveriş, ve eğlence merkezi), Distillery District (19.Yüzyıl Viktoryen endüstriyel mimarinin güzel bir örneği, şimdi kafe, restoran ve sanat galerilerinin yer aldığı eski viski fabrikası,) St Lawrence Market, (kuruluşu 1803 yılına uzanan, meyve-sebze marketleri ve şarküterilerin yer aldığı tarihi alışveriş merkezi) ziyaretleri.

Öğleden önce 11 sularında Toronto şehir merkezine 1,5 saat uzaklıktaki ünlü Niagara Şelaleleri’ne hareket.

Kanada ile ABD arasındaki sınırı oluşturan, 55 kilometre uzunluğundaki Niagara Nehri’yle aynı adı taşıyan ünlü şelaleye hoşgeldiniz.

Niagara Falls’da, şelale yanında fotoğraf molası ve öğle yemeği için serbest zaman. Queenston Parkı ve tarihi Niagara on the Lake kasabasında fotoğraf molaları. Öğleden sonra havalimanına hareket ve air Canada Havayolları ile Calgary’e hareket. 4 saat uçuş sonrası şehre varış ve otele transfer.

3. Gün: CALGARY - BANF

Gezilecek yerler arasında; Fort Calgary ve Heritage Park, renkli yaşam tarzına ve kültürüne sahip Old West Scotman’s Hill, City Hall, Devonian Bahçeleri, Calgary Kulesi… Calgary kent gezisinin ardından kısa bir tur için Banff Ulusal Park’ına hareket. Olağanüstü güzelliklere sahip parkı gezme; Bow Falls, On Zirve Vadisi ve Teleferik ile Sulphur Dağı’na çıkış. Otelde konaklama.

Konaklama : Chateau Lake Louise (Mountain View) Yemek: K

 

4. Gün: BANNF- LAKE LOUISE

Dünyanın en hoş manzaralarından birine sahip olan Icefield Parkway’e gidiş. Columbia Buzulu ve Victoria Buzulu altında uzanan dünyaca ünlü Louise Gölünü ve Moraine Gölünü gezme. Sungwagta Geçidi’nden geçiş. Athabasca Buzulu üzerinde yürüme. Lake Louise’e dönüş. Otelde AY/K.

 

Konaklama : Chateau Lake Louise (Mountain View) Yemek: K- AY

5. Gün: BANFF-CALGARY - VANCOUVER

Sabah kahvaltısından sonra Calgary Havalimanına hareket. Air Canada ile Vancouver’a uçuş. Bir buçuk saatlik bir uçuştan sonra öğle saatlerinde Vancouver’a varış.

Yıllardır, The Economist, Forbes gibi kuruluşların yaptığı araştırmalarda, dünyanın yaşam kalitesi en yüksek şehirleri arasında birinci ya da ilk sıralarda olan, Kanada’nın üçüncü büyük şehri Vancouver’a hoşgeldiniz.

Vancouver havalimanından şehre transfer ve tam günlük şehir turu. Gidilecek yerler: Granville Island, Gastown, şehrin kalbinde yer alan, yılda 8 milyon kişinin ziyaret ettiği ve yarım milyon ağacı barındıran Stanley Parkı, Vancouver’ı kuşbakışı olarak görebileceğiniz Grouse Mountain, ve size yağmur ormanlarıyla buluşturacak, 136 metre yüksekliğindeki asma yaya köprüsünün de yer aldığı Capillano Parkı.Turun sonunda şehrin merkezindeki Canada Place’de serbest zaman.Tur Programı

23 Ağustos Perşembe: VANCOUVER - VİCTORIA ISLAND - VANCOUVER

Vancouver Adası’na hareket. Gemi ile adaya geçiş.  İngiliz Kolombiyası’nın başkenti Victoria gezisi: Butchart Bahçelerive “Royal British Columbia” Müzesi. Vouncouver’a dönüş.

Konaklama: Hyatt Regency Yemek: K-AY

6. Gün: VANCOUVER – ANCHORAGE

Havalimanına hareket. Erken saatte Anchorage’ye uçuş. 3 saat 30 dakikalık uçuş sonrası Anchorage’a varış. Anchorage şehir turu. Görülecek yerler arasında; Log Cabin ve Downtown Ziyaretçi Bilgi Merkezi, Tarihi Belediye Binası, 4th Avenue Tiyatrosu, Anchorage, Alaska Devlet Anıtı, Ship Creek, Alaska Eyalet Polisi Müzesi, Resolution Parkı, Kaptan Cook Anıtı, Deprem Parkı. Otelde K.

Konaklama: Hilton Anchorage Yemek: K

7. Gün : ANCHORAGE – SEWARD

Sabah çok erken saatte panaromik tren ile Seward’a gidiş (07.00). Alaska Deniz yaşamı merkezi gezisi. Saat 11.30 – 17.30 arası Kenai Fjord Ulusal Park’ında tekne ile gezi (Balinalar, foklar, yunuslar…). Exit Buzulu, Alaska Deniz Yaşamı merkezi gezileri. Yerel restoranda akşam yemeği. Otelde K.

Konaklama: Windsong Lodge Yemek: K- AY

8. Gün: SEWARD – ANCHORAGE

Sabah Anchorage’a geri dönüş. Yolda Alaska’nın en vahşi hayvanlarını çok yakından görebileceğiniz  Alaska Vahşi Koruma Merkezi gezisi. Girwood’a gidiş ve Alyeska Dağı’na çıkış. Öğle yemeği. Alaska yerli merkezi ziyareti. Anchorage’a varış. Otelde K.

Konaklama: Hilton Anchorage

9. Gün:  ANCHORAGE – VANCOUVER

Anchorage havalimanına transfer. Sabah saat 15.45’da  Air Canada ile Vancouver’a uçuş. 19.53’de Vancouver’a varış. Otelde dinlenme

Konaklama: Hyatt Regency Yemek: K

10. Gün: VANCOUVER - MONTREAL

Sabah kahvaltısı sonrası havalimanına transfer. Air Canada uçuşu ile 11.30’da Montreal’a uçuş.5 saat sürecek uçuş sonrası 19.20’de varış. Otelinize transfer ve dinlenme.

11. Gün: MONTREAL - İSTANBUL

4 gece Montreal’de konaklama yaptıktan sonra TK 36 sayılı uçakla 23.00’da İstanbul’a uçuş. Saat 15.35’te İstanbul’a varış.

Bilgi Panasu

Galeri

Benzer Seruvenler