Başta THY olmak üzere Bütün Uluslarası Havayolları ile sizlere özel fiyatlar sunmaktayız. Üstelik ekonomik uçuşlar sağlayan (Spirit Air, Ryan Air vb) tüm havayolları dahil.

Does The Airline You Fly Matter? | Greeting From The Edge

Yurt İçi Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ucuz bilet için erkenci davranın

Uçaklarla bir yere gitmek her ne kadar konforlu ve hızlı olsa bile yurt içi uçak bileti bazı dönemler pahalı olduğundan çoğu kişi tercih edememektedir. Yurt içi uçak bileti fiyatları yılın bazı dönemlerinde, özellikle bayram, tatil ve yılbaşına denk gelen tarihlerde oldukça artış göstermektedir. Bu durumlarda biletler olan talep arttığı için yer bulmak da ayrıca zorlaşmaktadır. Bu sebepten uçak seyahati için her zaman ucuz yurt içi uçak biletleri aranmaktadır. Bu nedenle yurt içi seyahatiniz öncesi en uygun yurt içi uçak bileti için erken davranmalısınız. En uygun yurt içi uçak bileti için uçuşunuzdan en az 1 ay önce biletinizi almanızı önermekteyiz. Bu konuda yurt içi uçak bileti satan sitemiz devreye girmektedir. Yurt içinde hangi kente gitmek istiyorsanız o şehri seçip kısa sürede onlarca havayolundan en uygun fiyatlara erişebilirsiniz.

 

Zamanınızı İyi Planlamalısınız

Bir diğer önemli konu ise yurt içi uçak bileti satın aldıktan sonraki süreçtir. Yurt dışı seyahatine göre kısa ve işlemi olmayan bir seyahat biçimi olsa da dikkat edilmesi gereken konular vardır. Bunlarında başında havaalanına gidiş vardır. Yurt içi uçak bileti satın aldıktan sonra heyecanla seyahatinizi bekliyorsunuz fakat dikkat etmeniz gereken hususlar bulunmaktadır. Yurt içi uçak bileti satın aldıktan sonra uçuş günü havalimanına en az 1 saat erken gitmelisiniz. Bazı zamanlar havaalanlarında yoğunluklar artmaktadır ve eğer geç giderseniz biletiniz yanabilir bu sebepten zamanlama konusunda dikkatli olmanızı öneririz. Ayrıca yanınıza kimlik belgenizi almayı unutmayınız.

 

Yurt İçin Uçak Biletimi Hangi Havayollarından Alabilirim

Web sitemizde THY- Türk Hava Yolları, Pegasus, AnadoluJet, AtlasGlobal, OnurAir, SunExpress ve Borajet havayollarına ait tüm uçak biletlerini güvenle satın alabilirsiniz. Ayrıca yurt dışı uçak bileti satım alımlarınızda OnurAir, Pegasus ve THY havayollarına ait havayollarına ait uçak biletlerini yine sitemizden güvenle satin alabilirsiniz.

Seyahat Sigortası

Yurt içi seyahatlerinizde bavul kaybı, sağlık sorunu gibi bir takım problemlerde para kaybı yaşamamak için seyahat sigortası yapmanızı kesinlikle önermekteyiz.

 

Yurt Dışı Uçuşlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçak yolculuğunda yurt içi ve yurtdışı uçuşlar arasında bazı farklar olmaktadır. En temel farklardan biri pasaport, ikincisi yurtdışı harcı, üçüncüsü ise havalimanına daha önce gitme zorunluluğudur.

1 - Havalimanına erken gidin

Yurtdışı uçuşlarda, yurtiçi uçuşların aksine uçuş saatine en az iki saat kala havalimanında olmayı tercih edin. Çünkü yurtdışı uçuşlarda check-in kontuarını daha erken kapatabilirler. Bu durumda biletiniz yanabilir. Zaten erken gitseniz bile free shop’ta güzel vakit geçirebilirsiniz.

2 - Pasaportunuzu ve vizenizi kontrol edin

İkincisi uçak bileti ve pasaportunuz mutlaka yanınızda olmalı. Pasaportunuz olmadan yurtdışına çıkış yapmanız mümkün değildir. Freeshop alışverişinde de pasaportunuz gereklidir. Havalimanına gitmeden hatta uçak biletinizi satın almadan önce pasaportunuzu ve vizenizi mutlaka kontrol edin. Gidiş dönüş süreleriniz uzun ve pasaportunuz süresi azaldıysa çıkış kapısında sorun yaşayabilirsiniz. Pasaportunuzu, uçak biletinizi, yurtdışı çıkış harcı dekontunuzu aldıktan sonra havalimanı dış hatlar terminalinde bilet check-in sırasına girebilirsiniz. Bavulunuzu verdikten sonra da uçak saatini beklemek için freeshop’ta vakit geçirebilirsiniz. Burada pek çok ünlü markanın ürünlerini daha düşük vergi ödendiği için daha uygun fiyata satın alabilirsiniz. 

 

3 - Çıkış harcını önceden bankadan yatırabilirsiniz

Yurt dışına çıkış yapmadan önce 15 TL’lik yurtdışı çıkış harcınızı da yatırmanız gerekir. Bu harcı, havalimanına gelmeden önce banka şubelerinde de yatırabilirsiniz. http://www.ivdb.gov.tr/pratik/bankalar.htm para yatırabileceğiniz banka bilgilerini görebilirsiniz. Bu işlem sırasında pasaportunuz yanınızda olmalı. Ya da havalimanında bulunan yurtdışı çıkış harcı yapabileceğiniz masalara da yatırabilirsiniz. Ancak burası özellikle tatil zamanları çok yoğun olabileceği için, bu işlemi önceden yapmanızı tavsiye ederiz. Eğer bankada ödeme yaptıysanız çıkış harcının dekontunu yanınıza almayı unutmayın.

4 - Seyahatinize yönelik sorular gelebilir

Pasaport kontrolünde seyahatinizi ne amaçla yaptığınız nerede kalacağınıza dair sorular gelebilir. Sakin ve mantıklı şekilde bu soruları cevaplayın. Gideceğiniz ülkenin dilini bilmiyor olabilirsiniz bu durumda eğer mümkünse bu tip sorulara İngilizce yanıt vermeyi öğrenin ya da dil bilen birinden yardımcı olmasını isteyin. Uçaktan indikten sonra sözlü ve yazılı uyarılarla bagajınızı alacağınız noktaya gidebilirsiniz.

5 - El çantanızda sıvı taşımayın

Yurtdışında el bagajlarında çok sıkı kontrol olduğu için törpü, deodorant, sıvı ürünler vs şeyleri bavulunuza koymayı unutmayın. Havayolu firmasına göre değişiklik gösterse de genelde yetişkin için bagaj hakkı genelde bir yetişkin için 20 kilodur. Daha fazla eşyanız olursa ekstra ücret ödemek zorunda kalırsınız. Uçak biletinizi satın aldığınız havayolu firmasından bagaj hakkını kontrol edebilirsiniz.

6 - Yanınıza döviz alın

Gideceğiniz ülkede her ne kadar kredi kartı kullanabiliyor olsanız da sorun yaşamamak için o ülkenin para birimini yanınızda taşımanızda fayda var. Gitmeden bir kaç gün önce döviz büfelerinden ya da bankadan para temin edebilirsiniz. Zaten Avrupa'da Euro, onun dışında kalan ülkelerin pek çoğunda ABD doları geçerli bir paradır.

7 - Cep telefonunuzu yurtdışına açtırın

İletişim sorunu yaşamamak için yurtdışına çıkmadan önce cep telefonunuzun yurtdışına açık olup olmadığını mutlaka kontrol ettirin. GSM firmasına giderek yurtdışına özel paket tercihinde de bulunabilirsiniz. Döndüğünüzde şok faturalarla karşılaşmamak için cep telefonu tarifenizi değiştirmeyi ihmal etmeyin.

 

8 - Aktarmalı uçacaksanız transit vize durumunu kontrol edin

Eğer aktarmalı bir uçuş yapıyorsanız transit vize konusunu mutlaka kontrol edin. Transit vize, aktarmalı uçuşlarda ilk gittiğiniz ülkenin istediği bir vize türüdür. Çoğu ülke, havalimanından çıkış olmadığı sürece transit vize istemez ancak bazı durumlarda şart olabilir. Bu yüzden seyahate çıkmadan önce aktarma yapacağınız ülkelerin transit vize isteyip istemediğini araştırın. Herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için konsolosluktan ya da internet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

9 - Seyahat sigortasıyla riskinizi azaltın

Yurtdışı seyahatinizde bavul kaypı, sağlık sorunu gibi bir takım problemlerde para kaybı yaşamak istemiyorsanız seyahat sigortası yaptırmanızı tavsiye ederiz. Uçak biletinizi satın alırken yapacağınız seyahat sigortası size yolcululuğunuz boyunca hastalık vs. gibi durumlarla karşılaşmanız halinde yardımcı olacaktır. Tıbbı tedavi, bagaj kaybı gibi pek çok durumda seyahat sigortası devreye girecektir.